Wunderland...

I morgen begynner serien Wunderland på TV2 Zebra og 2 episoder er allerede tilgjengelig på TV2 Sumo. Serien følger en gjeng norske ungdommer som lever sitt liv som «rånere og raggere», i et miljø der bilen spiller en sentral rolle. Ifølge omtalen «lever de alle bekymringsfrie liv, men tiden holder på å ta dem igjen. Bare en ting er sikkert, uansett hva - raggen må gå».
AMCAR ser at kulturserier, som «Norske Rednecks» og «Wunderland» er i skuddet for tiden. Disse «sub-kulturene» innenfor bilhobbyen er veldig synlige, og mange liker å fremstille disse som representative for norsk bilhobby og amcarkultur som: «det er slik de er». Det er sikkert mange som synes disse tilsynelatende bekymringsfrie kulturene, som er norske varianter av amerikansk og svensk kultur fra 60-tallet, er underholdende. Personene i serien både finner på og sier mye rart som de fleste i det generelle bil- og amcarmiljøet ikke ville gjort. Dette betyr at serien Wunderland ikke er representativ for de aller fleste i bilmiljøet, eller amcarkulturen for den del, i Norge.
AMCAR synes allikevel at det er bra TV-serier som dette lages. Vi har alle våre interesser, men det er samtidig viktig å ta hensyn til at vår kultur ikke skader eller ligger andre til last. Å ha bil for tilsynelatende formålsløs kjøring er det få i Norge som har. Mange har bil som en fritidsaktivitet, pusser opp og tar vare på den, og bruker den leilighetsvis til og fra sammenkomster med likesinnede. «Wunderland» opplever vi som et ytterpunkt i norsk bil- og ungdomskultur, som «tiden holder på å ta igjen». Bil- og amcarkulturen generelt, har nok et litt mer nyansert syn på både bilen, omgangen medmennesker imellom, og samfunnet for øvrig.


Laster...
Annonse
en Translate
a a a
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse