OBS: Organiserte biltyverier inkluderer også identitetstyveri!

Den siste tiden har TV 2 presentert saker som viser at flere titalls bilselgere landet over har vært forsøkt svindlet, svindlet og i mange tilfeller ranet for store beløp.
Fellesnevneren er at de alle har hatt annonser på Finn.no hvor de i hovedsak har lagt ut bil for salg. Selgerne har blitt oppsøkt av personer som har operert med stjålet ID og dermed blitt tillagt stor tillit.
Som en del av handelen har de kriminelle tilbudt ulike handler, som også har involvert kontantbeløp. Ved møter mellom bilselger og den kriminelle har selgerne opplevd å bli svindlet/ranet. Mange har anmeldt sakene, men i stor grad har disse blitt henlagt.
Problemet har vært at sakene har blitt anmeldt på ulike politikontor, og politi-Norge har ikke evnet å se sammenhengen. Nå jobber politiet i Oslo med å forsøke å samle noen av sakene.
TV 2 ønsker samtidig at alle AMCAR-medlemmer eller andre som har blitt forsøkt svindlet eller blitt svindlet - eller kjenner til andre som er svindlet, tar kontakt via epost hei@tv2.no
TV 2 vil ikke publisere navn eller identifisere noen. Primært ønsker TV 2 å skaffe en oversikt som sier noe om omfang. Jo flere som melder fra, jo bedre.Fotokred: Foto TV 2

Laster...
Annonse
en Translate
a a a
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse