Tilbake til artikler

28. juni 2024

AMCAR og 6 medlemsklubber i lyttemøte med Samferdselsministeren

VEGMUSEUMLYTT.jpg

Fredag 28. juni var AMCAR invitert i lyttemøte med Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på Norsk Vegmuseum.

Ministeren inviterte også AMCAR til å ta med seg representanter fra våre tilsluttede klubber. AMCAR lot seg ikke be to ganger og trommet sammen 10 kjøretøyentusiaster som representerer et bredt tverrsnitt av norsk kjøretøyhobby. Til stede på møtet var også flere i ledelsen fra Samferdselsdepartementet samt andre utvalgte bil og motorsportorganisasjoner.    

Etter en rask og god omvisning i norsk kjøretøyhistorisk museum ble det satt av god tid til et lyttemøte hvor AMCAR ved Hilberg Ove Johansen, Henning Kjensli, Rolf Kåre Valderhaug og Thomas Kristiansen presenterte AMCARs syn og bekymringer om temaer som etanolfri bensin, EUs foreslåtte ELV forordning, vern av nyere entusiastbiler, og rammebetingelser for motorsyklister etc. Etter AMCAR fikk våre tilsluttede klubber anledning til å fortelle ministeren om hvordan de og deres medlemmer i praksis opplever mange av disse utfordringene.

AMCAR vil gi ministeren honnør for å sette av flere timer i en travel hverdag til å møte og lytte til norsk kjøretøyhobby. Ministeren kom ikke med konkrete lovnader på noen av saksområdene. Vi bet oss også merke i følgende sitat fra ministeren: «Bilen er et fantastisk gode som vi helt åpenbart er avhengig av i samfunnet». AMCAR opplevde møtet som positivt og håper at ministeren har fått enda bedre innsikt i flere av temaene som norsk kjøretøyhobby er opptatt av, og som kan være nyttig i kommende beslutningsprosesser som berører vårt område.

Følgende AMCAR klubber deltok sammen med AMCAR:
Alta Amcar Klubb
Lillehammer Veteranvognklubb
Mazda MX5 Miata klubb
NSRA
Norsk Sportsvognklubb
Valdres Gatebil
Motorsport Norge

Takk for din påmelding. Lukk