Tilbake til artikler

06. juni 2024

NASJONAL MOTORDAG 9. juni

Nasjonal+motordag+2024+logo.jpg

”Nasjonal Motordag er en landsomfattende markering der lokale klubber, lag og foreninger med motorinteresse setter fokus på motorhobbyen...”

AMCAR tok i 2009 initiativ til Nasjonal Motordag på bakgrunn i forslag fremmet av Erling Storstrøm på vårt Klubb- og medlemsforum, og første gang avholdt som et landsomfattende arrangement 12. juni i 2010. Allerede den gangen mente AMCAR at det ville bli viktigere og viktigere at de som har en motor- og kjøretøyhobby synliggjør denne ovenfor omverdenen – en uttalelse vi fortsatt står for!

De første årene vekslet man fra 12. til 6. juni som fast arrangementsdato, men pga. at arrangementet havnet på ulike ukedager, ble 2. søndag i juni erlagt som fast arrangementsdag fra og med 2018.

Tanken bak en Nasjonal Motordag er at både utøvere, publikum, media og styresmakter skal få se hvor mange som har «motor» som hobby – og dermed øke forståelsen for motorhobbyen.

Vi oppfordrer alle til å vise frem kjøretøyet sitt kommende søndag, ved å cruise rundt i sitt nærområde, eller delta på et Nasjonal Motorarrangement. I denne anledningen ønsker vi å promotere Norsk vegmuseum som inviterer til Nasjonal Motordag på museet, for alle med eller interesse for entusiastkjøretøy - på to eller flere hjul. Arrangementet avholdes utenfor kjøretøymuseet fra kl. 11 -15.

Vell møtt til Nasjonal Motordag!

Foto: Norsk vegnuseeum

Takk for din påmelding. Lukk