Tilbake til artikler

15. juni 2021

Nye skiltstørrelser for personlige skilt er godt nytt for bilhobbyen

skilt.jpg

For svært mange som har bilen som hobby, handler kjøretøyets kjennemerker i stor grad om estetikk. Et kjennemerke som ikke er tilpasset bilen, kan være skjemmende og fullstendig ødelegge totalinntrykket på en hobbybil. Et kjennemerke med korrekt størrelse er vakrere å se på og har vært sterkt ønsket av mange bilentusiaster i en årrekke.

For svært mange som har bilen som hobby, handler kjøretøyets kjennemerker i stor grad om estetikk. Et kjennemerke som ikke er tilpasset bilen, kan være skjemmende og fullstendig ødelegge totalinntrykket på en hobbybil. Et kjennemerke med korrekt størrelse er vakrere å se på og har vært sterkt ønsket av mange bilentusiaster som har valgt å kjøpe personlige bilskilt.

AMCAR kan med glede melde at fra og med 16. juni åpner regjeringen for å bestille personlige skilter i fem nye alternative størrelser - tilpasset veteranbiler, amerikanske biler og andre kjøretøy som ikke har standardskilter.

De nye størrelsene er:

  • "Stort-høyt" (34 cm x 21 centimeter)
  • "Lite-smalt" (30 cm x 8,5 centimeter)
  • "Lite-høyt" (22 cm x 15 centimeter)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 centimeter)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 centimeter)

«En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Jeg vet at mange bilentusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen» sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Han legger til at overskuddet ved å kjøpe personlige kjennemerke, øremerkes trafikksikkerhetstiltak.

Skiltene kan bestilles fra Statens vegvesen fra og med 16. juni 2021. Du finner mer informasjon om framgangsmåte og regler her.
(Linken til vegvesen.no fungerer ikke atm. men forhåpentligvis får de den opp igjen etter hvert.)

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk