Tilbake til artikler

21. mai 2020

Uakseptable brudd på smittevernloven i bilmiljøet

hell.jpg

AMCAR har sett seg lei på at særlig private aktører skor seg på et sulteforet bilmiljø og inviterer til åpne arrangementer som bryter smittevernloven og retningslinjene fra Helsedirektoratet.

Dette skjer på bekostning av klubbene og frivilligheten, og ødelegger omdømme for alt det AMCAR og klubb-Norge står for. Mens våre klubber bruker frivillig tid og energi for å gi noe tilbake til miljøet – putter private aktører felleskapets penger i lommen. Igjen står klubbene og bilmiljøet med tapt omdømme.

AMCAR har sågar sett invitasjoner som; «det er avlyst, men vi er her allikevel – så de som vil kan komme». Pass på smittereglene. Eller; «dette er ikke offisielt men vi er der og setter opp et telt». «Husk smittevernreglene så dere kan ikke betale kontant – bruk vips».

Med ansvaret for omdømmet for et helt bilmiljø vil ikke AMCAR sitte stille å se at det inviteres til slike arrangement. Vi ber derfor innstendig om at klubbene tar tak blant medlemmene sine, og at medlemmer rent generelt tenker seg om før man responderer og deltar på arrangementer med åpen invitasjon. Men skal forsikre seg om at det man deltar på har en ansvarlig arrangør som følger smittevernreglene for arrangement på offentlig sted.

AMCAR har sett en økning i ulovlige arrangementer og vil fra nå av gå ett skritt lengere enn å bare registrere det. Vi vil ikke lenger bare henstille til at man følger reglene. Vi vil, når vi selv ser eller blir tipset og arrangementer som er tvilsomme eller direkte ulovlige, varsle kommuneoverlege og politi.

Er det noe bilmiljøet og bilinteressen i Norge ikke trenger nå er det uansvarlige arrangører og deltakere som bare tenker på seg selv. Norsk bilhobby har en verdi, og et omdømme å ta vare på. Norske bilentusiaster tåler ikke mange slike overskrifter.

Bilde: faksimile adressa.no

Tagger

Nyheter
Takk for din påmelding. Lukk