Om Amcar

Siden etableringen i 1975 har mye skjedd. Fra å være en ren interesseorganisasjon for entusiaster av amerikansk bil, har vi utviklet oss i takt med endringene som har skjedd i norsk bilhobby. I dag hegner vi om alle bilentusiaster og bilklubber, uavhengig av biltype og opprinnelsesland. Som landets største bilentusiast-organisasjon, representerer vi over 60 000 bilentusiaster. Over 29 000 av dem er direktemedlemmer, og resten er fordelt på våre 164 tilsluttede klubber. Ingen annen bilorganisasjon i Norge har flere tilsluttede klubber. Organisasjonen driftes av en administrasjon med 20 ansatte fra hovedkontoret vårt på Tiller sør for Trondheim.

Vårt fremste mål er å gjøre hverdagen lettere for deg som er glad i bilen din. Det gjør vi ved å tilby et unikt og skreddersydd medlemstilbud, og med et sterkt engasjement for bilglede og bilsport. Vi ønsker å gi mest mulig tilbake til våre medlemmer og være støttende for våre tilsluttede klubber. En av våre absolutte fanesaker er å fremme en god og fornuftig bilpolitikk.

Vi har helt fra starten engasjert oss for å bedre vilkårene for import og godkjenning av bil i Norge. Vi var drivkraften bak den flittig benyttede 30-årsregelen, som muliggjør import av veteranbiler nesten avgiftsfritt. Gjennom en årrekke har vi fått gjennomslag i en mengde saker som har hatt stor betydning for norske bilentusiaster.

Som høringsinstans for både Finansdepartementet, Samferdselsdepartementet, Vegdirektoratet og Toll- og avgiftsdirektoratet blir våre synspunkter hørt. I dag er stikkord som frivillighet, kultur, ivaretakelse, sikkerhet og miljø våre sterkeste kort i arbeidet med å påvirke myndighetene og politikerne til å føre en fornuftig bilpolitikk.

Vi yter omfattende teknisk bistand og er behjelpelig med alt fra restaureringsdata til teknisk feilsøking, ombygging, amatørbygging, spørsmål om import, om kjøp og salg, advokatbistand m.m. Med Europas største bibliotek innen amerikansk bil-litteratur dekker vi de fleste bilmodeller fra ca. 1930 og frem til i dag. Vi arbeider for å samle så mye kjøretøyteknisk litteratur som mulig på vegne av alle våre medlemmer og framtidens bilentusiaster. Sammen med vår ekspertise er dette din trygghet når du behøver hjelp.

Allerede i 1978 banet vi veien for amerikansk bilsport i Norge, og i Fyresdal samme år, kunne over 20 000 storøyde publikummere bivåne dragracing for første gang. Vi har fremdeles et stort hjerte for bilsport gjennom vår deltakelse i Norges Bilsportforbund. Vi representerer blant annet Historisk Racing, Dragracing, Street legal og asfaltracing.

I 2010 tok AMCAR initiativ til Nasjonal Motordag. En dag der alle bilentusiaster oppfordres til å ta ut kjøretøyene sine og la de synes i samfunnsbildet. Vi ønsker at myndighetene skal få se at vi er flere hundre tusen som har bilen som noe mer enn et framkomstmiddel, og at vi må tas hensyn til.

Amcar Magazine og ReFuel.no er våre to underholdningskanaler. Amcar Magazine har en lang og tradisjonsrik historie helt fra 1976 og inneholder stoff om amerikanske biler og lifestyle. ReFuel er vårt populære nettmagasin som treffer bredt og allsidig – ypperlig for alle som er glad i bil. Vi er oppriktig stolte av å kunne tilby kvalitetsunderholdning.

Vårt nye og spennende turkonsept inneholder reiser der du kan ta del i de aller beste bil-arrangementene som er å oppdrive. Vi har ulike destinasjoner fordelt på flere kontinenter, og ved noen turer kan du sågar delta med din egen bil.

Vårt forsikring/finansierings-tilbud er helt enestående og vi forsikrer og finansierer alle typer entusiastkjøretøy til markedets beste priser.

Vi ønsker å gi i deg full trygghet hele veien - derfor gir vi deg fri veihjelp uansett bil – så lenge du som medlem kjører den.

Takk for din påmelding. Lukk