Klubber

Citroën SM Klubb Norge

citroen+sm+klubb+norge-Fullskjerm.jpg

Det var nok ikke bare franskmenn som satte rødvinen i halsen da Citroën lanserte sitt flaggskip SM i 1970. Makan til design hadde verden aldri sett og bilen var helt klart framstilt for en eksklusiv ring av kjøpere. En lang rekke av prominente kjøpere sto nærmest i kø for å sikre seg en SM. Sovjets Leonid Bresjnev, Ugandas despot Idi Amin og Nederlands fotballyndling Johan Cruijff er bare tre av de vi kan nevne.

 Bilen er designet av Robert Opron og ble konstruert i perioden da Citroën hadde aksjemajoritet i Maserati. Det forklarer hvorfor bilen har en potent V6 fra italienerne. Et banebrytende design og en rapp Maserati V6 i kombinasjon med Citroëns velkjente hydropneumatiske fjæringssystem skapte en helt særegen GT-vogn som verden ikke har sett verken før eller siden. Da er det betryggende å vite at det finnes entusiaster som har forenet seg i en klubb med interesse for å eie, bruke og ta vare på slike klenodier.

 Citroën SM Klubb Norge er en landsdekkende klubb som hegner om alle som eier eller har interesse for biltypen. Klubben ble stiftet i 2003 og har i dag 40 svært entusiastiske medlemmer. Oppslutningen om klubben er formidabel med tanke på at nær alle som eier en SM i Norge er medlem av klubben.

Formålet er å fremme interessen og øke kjennskapen om SM, samt å skape et godt og inkluderende klubbmiljø. Utstrakt oversikt over deletilgang i inn og utland gjør det langt lettere for medlemmene å restaurere eller holde en SM i god stand. Klubbens medlemmer er svært aktive og er ikke redd for å bruke sine biler. Treff og sammenkomster både her kjemme og i utlandet, er bare noen av aktivitetene medlemmene kan nyte godt av.

Klubben har en egen hjemmeside http://www.citroensm.no/ hvor du kan finne informasjon om klubben og samtidig får mer informasjon om den mildt sagt spesielle bilen.

Klubbleder John Ståle Rist uttaler følgende:

«Citroën SM Klubb Norge hadde nok aldri eksistert uten AMCAR. Takket være 30-årsregelen for import av veteranbiler som AMCAR i sin tid fikk politisk gjennomslag for, kan vi nå være glade for at det finnes hele 45 SM’er i Norge. Når vi som klubb får en rekke fordeler ved å tilslutte oss, kombinert med visshet om at AMCAR er den eneste bilorganisasjonen som gjør noe aktivt for norsk bilhobby, så er valget enkelt for oss. Vi ønsker som klubb å samarbeide med AMCAR for et felles beste for alle som har bil som hobby i Norge»

Citroën SM Klubb Norge

Stiftet

2003

Postadresse

Citroën SM Klubb Norge c/o John Ståle Bakka Rist, Skavangerveien 52, 3617 KONGSBERG

Besøksadresse

Hjemmeside

Send e-post

Kontaktpersoner

President: John Ståle Bakka Rist, e-post: jsrist@citrotreff.com

Takk for din påmelding. Lukk