Klubber

Eight Amcars Club

Eight+amcars+club-Fullskjerm.jpg

Eight Amcars Club er en merkebilsklubb for Packard, Kaiser / Frazer, Studebaker, DeSoto,Henry J, Willys, Hudson og Nash, alle utgåtte merker som ikke klarte seg mot de tre store på 60 tallet. Klubben ble stiftet 30.juni 1977 og har en unik historie når det gjelder å ta vare på den norske Amcar faunaen. Eight Amcars Club er det vi må anse som både lokalklubb i Østlandsregionen og landsdekkende klubb med medlemmer fra nord til sør i landet.

Klubbhus:
Klubben eier i dag en eiendom på 7 mål i Sørum, Asakvegen 11, 1923 Sørum, Postboks 36, 1923 Sørum.
Der har vi anlagt EAC Bilhistoriske senter med klubbhus, utstilling og verksted. Sokkeletasjen er innredet som verksted, hvor medlemmene kan leie mekkeplasser - mens byggets hovedetasje inneholder en utstillingshall og møtelokale.  I 2015 kjøpte klubben en  lagerlåve i Nes på 500 m2 i tre etasjer hvor vi kan ta med klubber for omvisning. Klubben har pr i dag ca 175 biler på skilt og 190 som venter på restaurering.  Låven er godt oppgradert med ny drenering og elektrisk 3 fase anlegg. Den ligger idyllisk til ca 20 min. bilkjøring fra klubbhuset. Med på kjøpet var også en mindre bygning som skal brukes til delelager og 5 mål tomt.
Klubbkvelder:
Hver tirsdag. Her treffes medlemmene til kaffe, vafler og 50 talls rocke musikk. Klubben har laget nesten 50 CD med musikk fra den tiden og en DVD.
Bilmuseum:
Utstillingshallen  i klubbhuset på Knatten ved Lørenfallet fungerer som et bilmuseum, hvor flere av medlemmenes biler står utstilt på ambulerende basis. Åpent hver helg fra juni til september, fra kl. 11.00 - 17.00.

Under pandemien er det begrenset åpningstider. Ta kontakt med president Jack A. Tveter på tlf. 416 57 262 for avtale om besøk. Vårt nye bilhistoriske senter som blir 4000 m2 og   er under bygging ved siden av klubbhuset,  skal inneholde utstillingshall, amerikansk Diner, møtelokaler og verksted som vi håper å få åpnet i april 2022.
Klubbavis:
EAC News er navnet på klubbavisa, som kommer ut med 4 nummer pr år.
Stiftelse:
Klubben har også etablert stiftelsen EAC bilhistoriske senter  som skal ta vare på de bilene som blir gitt og donert til klubben. Stiftelsen eier pr i dag 30 biler, noen fra kjente norske personer.

Vi besøker Eight Amcars Club

Eight Amcars Club

Stiftet

30. juni 1977

Postadresse

P.O. Box: 36, 1923 Sørum

Besøksadresse

Klubbhuset i Sørumsand, Asakvegen 11

Send e-post

Kontaktpersoner

President: Jack A. Tveter, e-post: jack.tveter@gmail.com
Visepresident: Kjell Blåhella, mobil: 990 86 401, e-post: post@mecweld.no
Kasserer:  Anne Turid Tveter, tlf.: 416 12 363, e-post: anne-turid@korsdalen.no
Amcarkontakt: Arne Ryen-Holmsen, mobil: 907 23 964, e-post: arne@packard.no

Takk for din påmelding. Lukk